Hőkamera, hőtérkép

Az épületdiagnosztika terén az utóbbi évtizedek legnagyobb, legjelentősebb változást hozó technológiai vívmánya kétségtelenül a hőkamera. A rendkívül pontos mérési eredményeket nyújtó hőkamerás vizsgálat révén nem csupán a szigetelési problémák tárhatók fel, de a falban/padlóban futó víz- illetve fűtésvezetékek esetleges szivárgásai is. A hőkamera bármilyen lakó- vagy ipari ingatlan esetében alkalmazható. Az épület egészéről és egyes részeiről készített hőtérkép felvételek pontosan megmutatják, hogy hol szökik az energia – és ezáltal a pénz is az Ön zsebéből.

Hogy működik a hőkamera?

A hőtérképezés (thermography, vagyis termográfia) arra szolgál, hogy vizuális formában is megvizsgálhassuk bizonyos anyagok hőmérsékletét. Ha egy anyag hőmérséklete az abszolút nulla (-275 °C) felett van, akkor elektromágneses energiát sugároz magából. Az úgynevezett hőképalkotó berendezések, mint az ipari hőkamerák is, ezt az energiát alakítják át láthatóvá a hőtérképezés során. Ehhez olyan speciális, hűtetlen (a környezeti hőmérsékleten üzemelő) monokróm pszeudo-színes hőkamerát használunk, amely mesterséges színképezés segítségével egy-egy különböző színárnyalattal jeleníti meg vizuálisan a különféle hőmérsékleti értékeket. A meleg színek értelemszerűen a magasabb értékeket, míg a hidegebbek az alacsonyabbakat jelölik. Mivel a színárnyalat önmagában nem ad számszerűsíthető értéket, a hőkamerák képéhez mindig mellékelünk egy színskálát a pontos számértékekkel. A korszerű épületdiagnosztika napjainkban már elképzelhetetlen hőtérkép készítése, valamint modern, professzionális, hordozható hőkamerák használata nélkül.

A technológia legnagyobb előnye az alacsony költségek mellett az a tény, hogy épületbontás nélkül használható; nem igényel fizikai munkálatokat, sem különösebb előkészületeket.

Pontos és költséghatékony – ez a hőkamera

A mai hőkamera típusok rendkívül pontosan, precízen dolgoznak: már 0,1°C-os hőmérséklet-különbséget is képesek kimutatni. Ez garantálja, hogy a hőkamerás vizsgálat során az adott épület legapróbb hibái is kimutathatóak. Többek között ezért is praktikus a hőtérkép készítése: nem maradhat rejtve semmilyen szigetelési vagy a fűtésrendszert érintő probléma – különösképpen, ha a mi szolgáltatásunkat veszi igénybe!

Hol érdemes hőkamerás vizsgálatot végezni?

Hőtérkép készíttetése minden emberlakta vagy folyamatos használatban lévő épület esetében erősen ajánlott. Olyan problémákra deríthet fényt egy ilyen típusú elemzés, amelyek jelentősen befolyásolhatják életünket, akár a jó energiagazdálkodás, akár a kényelem szempontjából. Új építésű ingatlanban él vagy dolgozik? Ne gondolja, hogy felesleges lenne egy hőkamerás vizsgálat! Az épület kora nem feltétlenül meghatározó, sem a jó hőszigetelés megléte: a felmérések ilyen esetben is gyakran mutatnak ki építési hiányosságokat vagy műszaki hibákat. A hőtérkép segítséget nyújt a műszaki hibák lokalizálásában egyetlen kalapácscsapás nélkül. A termográfiai vizsgálat régebbi ingatlanok korszerűsítése előtt kiváltképpen ajánlott, hogy fény derüljön a hőhidakra és kidolgozhassuk a lehető legoptimálisabb új szigetelési és fűtési szisztémát a lakóház, munkahely számára.

Ha így járunk el, lehetőséget kapunk, hogy speciális szigetelőanyagokat használjunk a leginkább traumatikus pontokon; megelőzve ezzel a penészképződést, a páralecsapódást valamint a hő elszökését, a beltéri hőmérsékletingadozásokat. Ilyen jellegű előzetes tanulmányok készítéséhez is ideálisak a hőkameráink.

A hőkamerás vizsgálat, hőtérkép készítés keretében cégünk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja Önnek:

  • Teljes körű hőkamerás épületdiagnosztika
  • Falszerkezetek hőszigetelésének vizsgálata
  • Nyílászárók (kültéri ajtók, ablakok) tömítésének, hőszigetelésének vizsgálata
  • Hőhidak és hőveszteségek feltérképezése
  • Födémek és tetőtér-beépítések hőszigetelésének vizsgálata
  • Páralecsapódás, falpenész kialakulásának feltárása
  • Fűtési rendszerek hatékonyságának ellenőrzése
  • Falfűtés, padlófűtés csövezésének bemérése, szivárgások felderítése
  • Elektromos rendszerek teljes körű ellenőrzése
  • Hűtőházak, illetve egyéb ipari ingatlanok szigeteléseinek ellenőrzése

Hőkamerás vizsgálat kedvező árakon!

Vállaljuk Budapesten és Pest megye egész területén ingatlanjának teljes körű hőtérképének elkészítését.

Hőkamerás vizsgálatunk magában foglalja a helyszínen a legkorszerűbb technológiával elvégzett külső-belső hőfénykép-felvételek elkészítését. Ezen túlmenően minden hőkamerás kép mellé normál digitális képet is mellékelünk, hogy az összevetés során pontosan fel lehessen deríteni a hőszivárgás helyét és forrását. Készítünk egy speciális jegyzőkönyvet (kiértékelést) is, ezt .pdf formátumban juttatjuk el kedves megrendelőinknek. A kiszállás Budapesten és Pest megyében ingyenes!

Nagyobb lakóingatlanok, illetve ipari létesítmények hőkamera segítségével történő diagnosztikája esetén kérjen egyedi árajánlatot!

 

Hőszigetelteti otthonát? Ne feledkezzen meg a hőkamerás vizsgálatról!

 

hőkamerás vizsgálat Otthonunk megfelelő szigetelése ma már szinte alapvető fontosságú, és szerencsére egyre többen élnek is vele, azonban azt már kevesebben tudják, hogy mielőtt belefognak a nagyobb munkálatokba, érdemes elvégeztetni egy hőkamerás vizsgálatot.

 

A hőkamerás vizsgálat segít kideríteni, hogy melyek a gyenge pontjai az otthonunk szigetelésének. Ez alapján könnyebb tervezni, és arra is fényt deríthetünk, hogy pontosan milyen intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a ház valóban jól hőszigetelt legyen. Gyakran előforduló eset, hogy a nyílászárók jól szigetelnek, mégis azokat cseréltetik ki, miközben a falakon át könnyen kiszökik a meleg. Így az egész projekt ablakon kidobott pénz, hiszen a belső hőmérséklet ugyanúgy nem lesz megfelelő. Az ilyen hibák kiküszöbölhetőek, ha előzetesen egy hőkamerás vizsgálatot végeztetünk.

 

Úgy érzi, hogy jól jönne az Ön otthonának is egy hőkamerás vizsgálat? Keressen fel minket bizalommal, ránk számíthat! További tájékoztatásért vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!
Elérhetőségek

E-mail: 
info@tanusitunk.hu
Telefon:
06-30-9-107-610
Cím:
Diósd, Homokbánya u. 2.


Hőkamerás vizsgálat:
Ott Ádám
Email:
info@tanusitunk.hu
Telefon:
+36309107610

Energetikai tanúsítvány: Király Ágnes
Email:
tanusitunk.kiralyagnes@
gmail.com

Telefon:
+36304930038

Keresés

Referenciák

Hőkamerás vizsgálat:
Telefon:+36309107610
E-mail:info@tanusitunk.hu

Energetikai tanúsítvány:
Telefon:+36304930038
E-mail:tanusitunk.kiralyagnes@gmail.com
Elérhetőségek