Energetikai tanúsítvány

2012. január 1-jétől hazánkban is kötelezővé vált az energetikai tanúsítvány kiállíttatása ingatlanok eladása vagy bérbe adása esetén. Épületenergetikai tanúsítást csak az arra jogosult, megfelelő szakképesítéssel rendelkező és hitelesített szakemberek/cégek végezhetnek. Az ÁTL EXPERT Kft. épületenergetikai szakértői mindannyian rendelkeznek ezzel a jogosultsággal.

Bízza ránk az energetikai tanúsítvány kiállítását! Lakó- vagy ipari ingatlana teljes körű vizsgálatát gyorsan és pontosan elvégezzük, az energetikai tanúsítvány a helyszíni vizsgálatot követő maximum 2 napon belül elkészül!

A 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet értelmében az alábbi esetekben kell energetikai tanúsítványt kiállítani:

  • új épület építésekor,
  • használt lakóingatlanok vagy ipari létesítmények értékesítésékor,
  • ingatlanok 1 évet meghaladó bérbeadásakor,
  • 1000 m2-nél nagyobb hasznos alapterületű hatósági rendeltetésű, állami tulajdonú közhasználatú épület esetén

Az általunk kiállított energetikai tanúsítvány az adott ingatlan teljes körű felmérését magában foglalja, és garantáltan hiteles, a Földhivatalok által elfogadott tájékoztatást ad az épület energetikai besorolásáról.

Az energetikai tanúsítvány több besorolási kategóriát különböztet meg az épületek energia felhasználásától függően. Az ingatlanok energetikai besorolása:

Energetikai tanúsítvány besorolása ingatlanok szerint

Cégünk számos referenciával rendelkezik, áraink versenyképesek, szolgáltatásunk teljes körű. Kérjen árajánlatot az energetikai tanúsítvány kiállítására cégünktől!

 


Eladná az ingatlanját? Ne feledkezzen meg az energetikai tanúsítványról!

 

energetikai tanúsítvány Egy ingatlaneladással kapcsolatban több teendővel is számolniuk kell a tulajdonosoknak, elég csak a különböző átíratásokra, vagy az adásvételi szerződés elkészítésére gondolni. Ennyi minden mellett sokan hajlamosak megfeledkezni az energetikai tanúsítványról, azonban ez a tényező legalább ugyanolyan fontos, mint például az adásvételi szerződés elkészítése.

Az energetikai tanúsítványt 2012. január 1-től kötelező kiállíttatniuk a tulajdonosoknak, amennyiben eladnák vagy bérbe adnák ingatlanjukat. Ha ez elmarad, vagy megfeledkeznek az energetikai tanúsítványról, komoly szankciókra, büntetésekre is számíthatnak az eladók, ezt pedig nem érdemes megkockáztatni. Az dokumentumot az érdeklődők nagy eséllyel elkérhetik, hiszen az is kiderül belőle, hogy előreláthatóan mekkora a lakás éves energiafelhasználása. Ez a mai növekvő energiaárak mellett roppant fontos tényező egy ingatlannal megvásárlásával, bérlésével kapcsolatban.

Készüljön fel Ön is megfelelően az ingatlaneladásra, bérbeadásra! Az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

 

Mikor van szükség energetikai tanúsítvány kiállítására?

 

energetikai tanúsítvány Az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatos szabályozás ugyan már 2012. január elsejétől érvényes, ennek ellenére a gyakorlatban sokszor megfeledkeznek kiállíttatásáról az emberek. Az ingatlaneladáson kívül ugyanis máskor is szükség van energetikai tanúsítványra!

Az energetikai tanúsítvány 10 évig lesz érvényes, azonban, ha az ezzel kapcsolatos követelmények időközben változnak, vagy újdonságok is bekerülnek, akkor ismét el kell készíttetni azt, az új szabályoknak megfelelően. Ha felújít, átépít az energetikához kapcsolódó területeket az ingatlanban, például új nyílászárókat építtet be, szigeteli az ingatlant, esetleg fűtésrendszert korszerűsít, ekkor is gondoskodni kell az energetikai tanúsítvány kiállításáról.

Ha tavasszal Ön is korszerűsíti otthonát, vagy eladja ingatlanát, az energetikai tanúsítvány kiállításáról ne feledkezzen meg! Ehhez forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, és rövid határidővel biztosítjuk a tanúsítványt!
Elérhetőségek

E-mail: 
info@tanusitunk.hu
Telefon:
06-30-9-107-610
Cím:
Diósd, Homokbánya u. 2.


Hőkamerás vizsgálat:
Ott Ádám
Email:
info@tanusitunk.hu
Telefon:
+36309107610

Energetikai tanúsítvány: Király Ágnes
Email:
tanusitunk.kiralyagnes@
gmail.com

Telefon:
+36304930038

Keresés

Referenciák

Hőkamerás vizsgálat:
Telefon:+36309107610
E-mail:info@tanusitunk.hu

Energetikai tanúsítvány:
Telefon:+36304930038
E-mail:tanusitunk.kiralyagnes@gmail.com
Elérhetőségek