Legfontosabb vizsgálattal kapcsolatos tudnivalók

Hőkamerás vizsgálatot napfénytől mentes időszakban lehet végezni, mivel a napfény által felmelegedett szerkezetek hőmérséklete nem valós, hőtechnikai szempontból értékelhető adatot fog mutatni.


Időjárás szempontjából ideális vizsgálati körülményt biztosít a zárt égboltozat. Ennek hiányában a napfelkelte előtti és napnyugtát követő időszak ajánlott, a szakszerű mérés elvégzésére. Továbbá, a precíz mérés feltétele a megfelelő külső-belső hőmérséklet különbség is.

 

A vizsgálathoz a lakott épületet felhasználói hőmérsékleten kell tartani, hogy a vizsgálat eredménye az épület valós hőtartóképességét és esetleges hiányosságok esetén azok valós mértékét mutassa meg.
Nem lakott vagy temperáló fűtéssel tartott ingatlan esetében a vizsgálatot megelőzően 1,5-2 nappal már fel kell fűteni az ingatlant, hogy a szerkezetek felhasználói hőmérsékletre átmelegedve azok valós hőtartó képességét mutassák meg.

 

A vizsgálatot megelőzően a nyílászárókat szabaddá kell tenni. Függönyt, redőnyt el kell húzni, hogy a keret, és üvegfelület valós szigetelőképessége mérhetővé váljon.

 

Testo 882 a PROFI ipari hőkamera


A felvételeket egy TESTO 882-es ipari hőkamerával végezzük, mely a hőkamerák közül magasan kiemelkedik nagy képfelbontásával, kitűnő képminőségével, éles felvételeivel. A hőképek mellé jelenidejű képet is készít, mely segít a készült felvételek helyének beazonosításában.


A felvételek egyértelműen megmutatják, hogy hol távozik a meleg, és hol jön be a hideg. Egy nyílászáróról készült felvételen nem csupán az látszik, hogy a nyílászáró mely oldalán jön be a hideg, hanem az is, hogy a hiányosság oka a távtartó lécnél, a záródás felületén, jelenik meg, vagy beépítési hiányosságból ered.


A kamera mögött


Termográfus szakemberünk a felvételek készítése közben az érdeklődők számára részletes tájékoztatást ad a képen éppen látható területekről, és minden kérdésükre készséggel válaszol, hogy Ön a lehető legtöbb információ birtokában indulhasson neki a beruházásnak.

 

Mit kap a pénzéért?

 

A vizsgálat tartalmazza:

 

  • Külső hőképek elkészítése
  • Belső helyiségek vizsgálata
  • Jelenidejű képek készítése (segít a hőképek helyének meghatározásában)
  • Tető, homlokzat, lábazat, nyílászárók (igény szerint padló és falfűtés vizsgálata)


Az ár magában foglalja:

 

  • Pest megyében kiszállási díj (Pest megyén kívül 100 Ft/km)
  • A hőképek+jelenidejű képek elkészítését korlátlan számban
  • Helyszíni értékelés szóban
  • Az elkészült képanyagból összeállított jelentést digitális formában, e-mailben elküldve
  • A helyszínen tett, valamint a képek kiértékeléséből összeállított megállapítások írásos összefoglalása (Jelentés), mely korszerűsítésre vonatkozó javaslatokat is tartalmaz.
 Elérhetőségek

E-mail: 
info@tanusitunk.hu
Telefon:
06-30-9-107-610
Cím:
Diósd, Homokbánya u. 2.


Hőkamerás vizsgálat:
Ott Ádám
Email:
info@tanusitunk.hu
Telefon:
+36309107610

Energetikai tanúsítvány: Király Ágnes
Email:
tanusitunk.kiralyagnes@
gmail.com

Telefon:
+36304930038

Keresés

Referenciák

Hőkamerás vizsgálat:
Telefon:+36309107610
E-mail:info@tanusitunk.hu

Energetikai tanúsítvány:
Telefon:+36304930038
E-mail:tanusitunk.kiralyagnes@gmail.com
Elérhetőségek